Zimní sezóna se chýlí ke konci i v Nýřanech

14.03.2017 07:27

Už poslední týdny chybí k tomu, abychom se i v Nýřanech přestěhovali na venkovní kurty.

Již půl roku podcivě trénuje 20 mladých tenistů a tenistek pod T. J. Dioss Nýřany. I když ideální podmínky v zimním odbodbí potrápili vedení klubu, tak se dokázali najít prostory, abychom mohli dětem zajistit základní přípravu na hlavní tj. letní sezónu. Většina tréninků probíhala v nýřanské hale u základní školy. To je velké poděkování jak městu, vedení škole, tak tělovýchovné jednotě, že jsme dostali potřebný počet hodin, aby alespoň jeden hráč mohl využívat nejblíže položenou tělocvičnu. 

Pro svěřence, kteří trénují vícekrát do týdne, jsme ve spolupráci s Lokomotivou Plzeň zajistili haly v jejich areálu za ceny jakoby naše děti byly členy plzeňského oddílu. To se zamozřejmě neobešlo od obětavého dojiždění do hlavního města Západočeského kraje. Čímž děkujeme za vstřícnost rodičům dětí.

Také proběhly první výjezdy za turnaji, kde, hlavně již ostřílená z půdobení v Královém Dvoře, Růžena Karšňáková se účastnila turnajů v Královém Dvoře a Písku. Pozadu nezůstává ani Adam Raška, který se účastnil také královdvorského turnaje. Tato průprava je nutná pro historické první postavení týmů v kategorii minitenisu a babytenisu v Nýřanech. letos ještě budou posíleni hráči z partnerské již zmíněné Lokomotivy. Pro to, abychom příští rok mohli vytvořit družstva jen z hráčů TK Nýřany, je připraven nábor, protože věříme, že oddíl má všechny předpoklady se stát i v nejmenších kategorií silným soupeřem pro zavedené plzeňské kluby.

 

Zpět