Nábor v Nýřanech měl velký úspěch

23.09.2016 08:44

Dne 22. 9. 2016 byl uspořádaný oddílem tenisu T. J. DIOSS Nýřany ve spolupráci s městem Nýřany nábor pro děti všech kategorií. Ten byl organizován Rosol Tennis Academy (RTA), která metodicky povede všechny svěřence oddílu spolu se spolupracující Tenisovou školou Kaznějov (TŠK) až k výkonnostnímu tenisu, i když samozřejmě v případě zájmu bude zachována i kroužková část.

Fota z náboru zde

Na zdejších kurtech za fotbalovým hřištěm se sešlo celkem cca 15 dětí, z kterých vzešlo nových 10 hned zapsaných tenistů. Pro ty je připraveno nejen zázemí (oddíl pořídil minitenisovou síť, kužele, žebřík), ale také 3 udržované kurty s 2 klubovnami, šatnami, dnes již pomalu nezbytnou WiFi a plnou lednicí nápojů (to jediné za poplatek).

Děti si mohly vyzkoušet již výše zmíněné tréninkové náčiní, které podporuje rozvoj motoriky na 4 různých stanovištích, ale také již poprvé si zkusily forehand či backhand. Za to následně dostaly o pauze malou, ale o to více zaslouženou, sladkou odměnu.

Rodiče naopak byli informování hlavně o organizaci tréninků. Tréninky dnes vedou tři trenéři každý pracovní den na nýřanských tenisových kurtech:

1) pondělí - Jan Karšňák - člen T. J. DIOSS Nýřany

2) úterý - Lumír Fógl - TŠK

3) středa, čtvrtek a pátek - Markéta Slavíčková - RTA (hlavní trenérka).

Lze trenéry různě kombinovat, takže není nutné chodit pouze středa pátek, ale chodit např. úterý a čtvrtek. Nutné je pouze zkontaktovat Jana Karšňáka (šéf náboru), který se domluví s dotyčnými trenéry a následně se rodičům ozve daný trenér s nabídkou volných tréninkových hodin.

Dále se také informovalo o finanční náročnosti tenisu. Členské příspěvky na rok je to 700 Kč + 5 brigádních hodin, které lze také pokrýt sumou 250 Kč (50 kč za neopracovanou hodinu) oddílový poplatek se neplatí u sportovců, co již platí např. házenou nebo fotbal pod DIOSSem. Takže přes léto jediné náklady se týkají trenéra, kde se ceny budou pohybovat cca od 50 do 80 Kč/hodinu na dítě při jejich plném počtu tj. 3-4 dětí. V zimním období je pak nutné v případě využívání haly platit i tento pronájem. Ten je určen podle haly, kdy maximální výše je 270 Kč za hodinu na kurt (rozpočítává se tak dle dětí na kurtu. V zimě tak se spíše děje to, že na kurtu je i více jak 4 děti, abychom zase zbytečně poplatkem za halu nezatěžovali rodiče a bude tak nájemné více rozpuštěno).

Jinak vybírání poplatků je rozděleno takto:

a) oddílové - platí se u místopředsedy oddílu, pokladníka Ladislava Rašky kontakt viz https://tenisnyrany.webnode.cz/kontakt/

b) tréninky včetně přes zimu haly u příslušného trenéra.

Velký důraz je také na vybavení hráčů, kde prim hrají rakety a boty. Pro začátečníky stačí základní model raket (již jsme je dnes večer objednali), který se pohybuje kolem 300 Kč. Ty lze objednat přes klub i následně. Raketa je ideálně v případě upažení a správného držení ke kotníku (nesmí ji tak šoupat dítě po zemi nebo naopak ji mít u lýtka). Boty jsou zase podobné těm do haly. Mají jemný vzorek a nemají ostré hrany podrážky. 

Posledním bylo nastavení komunikačního prostředku:

1) s trenérem - primárně telefon (SMS)

2) oddíl - mail (oddíl bude posílat i aktuální informace o dění v klubu cca 1 až 2 zprávy za měsíc).

Další výhodou je 10% sleva na nákup na eshopu tennisteam.cz, kde stačí do poznámky objednávky napsat příslušnost k oddílu T. J. DIOSS Nýřany.

Těšíme se na rozdělení tréninků a zahájení přípravy nových sportovců!

Zpět